Gostilna Mihelič, Ribnica
Pri nekdanjem Budeljnu
miheličev agent
foto: Pastirica
Miheliča ne boste zgrešili nasproti cerkve v središču Ribnice. Tastari Mihelič ima odprto od torka do sobote od devetih zjutraj do desetih zvečer, ob nedeljah le do štirih popoldan, ob ponedeljkih pa špili klobase. Telefon: 02 7194 097.
Specialitete:
špeh, salame in klobase, tudi kožnice gospodarja, po naročilu Vam napolni tudi kak budelj ali telečji želodček.
Vina:
odprt chardonnay, pleterski cvičk, metliška črnina in refošk ter nekaj buteljk. Sadjevec, orehovec in brinjevec.
Pri Miheliču smo obedovali za okoli 4.000 SIT na osebo.
Do Miheliča se je Ilovarjev trio, ob popolnem izostanku kakršnihkoli informacij s tega konca, priklatil le zavoljo mimogrede slišanega priporočila in se potem čudil, kako da je v Ribnici poleg vseh pizzerij in kitajskih oljarn in bifejev sploh preživela kaka gostilna. Gostilna, ki ima patino in zgodovino, razvidni iz plakata parnika, s katerim se je iz Amerike pripeljal Miheličev ded ali iz plasti na svojski interpretaciji Nočne straže, ki v za šankom razstavljeni inačici pozira pred ribniškim gradom.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?