Napihovanje cen hrane
Agrarni ekonomist dr. Aleš Kuhar o razlogih za nervozo na agroživilskih trgih
© Borut Krajnc
Do leta 2050 se bo svetovno prebivalstvo povzpelo na devet milijard. Proizvodnja hrane se bo morala povečati za 70 odstotkov, ocenjuje Organizacija Združenih narodov za hrano in kmetijstvo (FAO). Čeprav je število lačnih na svetu še vedno nesprejemljivo visoko, FAO trenutno na globalni ravni beleži upad lakote. Razlog za sedanjo rast cen živil niso premajhne zaloge hrane, temveč to, da se cene določajo z namenom ustvarjanja dobička.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?
Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.