Boštjan Napotnik
-
2. 8. 2024 | Mladina 31
-
31. 5. 2024 | Mladina 22 | Družba
Skoraj deset let, tako rekoč vsa devetdeseta leta, se je vsak moj petek začel enako: iz poštnega nabiralnika sem izvlekel Mladino, s pogledom najprej ošvrknil Diarejo, nato pa od zadnje strani hitro prelistal do podatka, kako je tisti teden prebavljal ata Ilovar. Je bilo vse mirno? Je imel nemara srečo in mu je bila malica v užitek ali pa je talarje celo navdušeno pomazal s kruhom? Kaj pa, če mu je krulilo v želodcu ali se mu je – bog ne daj – kakšna kost zataknila v grlu?
-
29. 12. 2023 | Mladina 52 | Družba
Deset gostinskih presežkov 2023
Naj kombinatorika
Rakar, Gornje Ponikve
Rakarjevi imajo izjemen občutek za kombiniranje klasičnega in odbitega, visoke kuharije in kmetske preprostosti, starega in novega, vode in zemlje, okusov in tekstur ter – to je še posebej pomembno – hrane in vina. Da se vse to dogaja na nespakljiv, odprt in prav nič hohštaplerski način, je samo bonus. In to any given monday. Bravo! -
30. 12. 2022 | Mladina 52 | Družba
Grič, Šentjošt nad Horjulom
Pred tokratnim obiskom so nas vznemirjale vesti o lastni račji farmi, vse večji vinski kleti in izdelovanju miso past, kojijev, garumov in drugih fermentacijskih ibung. Jedilnik se zdi preprost, a le, dokler jedi ne oplazi Luka Magic, ki jim doda kremo ostrig ali inčunov ali črnega česna, omako iz mladih bukovih listov, maslo gozdne zemlje, pečen kvas, borovo olje, sončnični pesto in še marsikak alkimistični zvarek, ki zaokrožuje krožnike v okuse, barve in teksture popolnosti. -
30. 12. 2021 | Mladina 52 | Družba
Najprepričljivejše domače gostilne v letu 2021
Naj smeri razvoja
Vovko, Ratež
Vovko je momentum ugledne klasične gostilne več kot uspešno izkoristil za nadgradnjo v nekakšen podeželski fine dining, ki s ponudbo, postrežbo in odnosom suvereno zadovolji ne le boomerje, ki jim niti razmajane proteze ne bodo preprečile uživanja v mehkobi krače, ampak tudi milenijce, ki bodo svoj social feed zapolnili z instagramabilnim posodjem in jedmi. Posebno priporočilo namenjamo še vinopivcem, ki dolenjski konec povezujete le s cvičkom: Vovko ima nebroj tekočih argumentov, da živite v veliki zmoti. -
Boštjan Napotnik | foto: Uroš Abram
30. 6. 2017 | Kultura
Ana Roš: »Michelin ne razume novodobnega, svežega, mladega jedca«
Za ta intervju smo se v Selu pri Kobaridu postavili v vrsto za CNN, ki o Ani Roš pripravlja daljšo reportažo, za največji brazilski finančni časopis in za agencijo Associated Press. Nekaj dni prej je na dvodnevni press turneji v Budimpešti, Švici in Nemčiji dala 25 intervjujev. Vprašanje, »Kako je biti najboljša kuharica na svetu?«, je v zadnjem času slišala skoraj tolikokrat kot vprašanje, »Ali je mogoče pri vas do konca poletja dobiti še kakšno prosto mizo?« Mi je nismo vprašali nič od tega. Z globalno zvezdnico sodobne vrhunske kuharije, ki je na ti z liki, kot so Rene Redzepi, Elena Arzak in Massimo Bottura, se pač lahko pogovarjaš bolj zanimive reči.
-
20. 3. 2020 | Mladina 12
Recept iz karantene: Piščančja optimizacija
-
15. 11. 2024 | Mladina 46
U Sushi, Pordenone (+ sedem lokacij)
-
8. 11. 2024 | Mladina 45
-
30. 10. 2024 | Mladina 44
-
25. 10. 2024 | Mladina 43
-
18. 10. 2024 | Mladina 42
-
11. 10. 2024 | Mladina 41
-
4. 10. 2024 | Mladina 40
-
27. 9. 2024 | Mladina 39
-
20. 9. 2024 | Mladina 38
-
13. 9. 2024 | Mladina 37
-
6. 9. 2024 | Mladina 36
-
30. 8. 2024 | Mladina 35
Prigrizovalnici na koncu mesta
Rezidenca Pipanova & Flying Smoker, Vižmarje
-
23. 8. 2024 | Mladina 34
-
16. 8. 2024 | Mladina 33
Gostilna Bita, Križ (pri Trstu)
-
9. 8. 2024 | Mladina 32
-
26. 7. 2024 | Mladina 30
-
19. 7. 2024 | Mladina 29
-
12. 7. 2024 | Mladina 28
-
5. 7. 2024 | Mladina 27
-
28. 6. 2024 | Mladina 26
Willkommen, Welcome, Dobrodošli
Hiša Ojstrica, Logarska dolina
-
21. 6. 2024 | Mladina 25
-
14. 6. 2024 | Mladina 24
-
7. 6. 2024 | Mladina 23