7. 10. 2011 | Mladina 40 | Kultura | Hudo
Jabolka z okusom maline
Razdvojeni čips
© Saša Eržen
Izdelovalci zdrave hrane se radi spakujejo z okusi, kot na primer pri jabolčnem čipsu z okusom maline. Gre za izdelek iz slovenskih jabolk integrirane pridelave, ki jih v čips “posušimo s pomočjo sodobne tehnologije, kjer čipsu dodamo še naravno aromo in ga nato pakiramo v atraktivno embalažo”. Hrustljava posušena jabolka ne vsebujejo konzervansov, so brez glutena, brez dodanih maščob in sladkorjev, ohranijo pa vitamine, minerale in vlaknine, zato je čips “primeren kot zdrav prigrizek za vse starostne skupine”.Okusi so različni - jabolka z okusom maline imajo za nekatere okus po šamponu, za druge po malinovih bonbonih, za tiste, ki se ga spomnimo, po napitku benko malina. Ko čips prežvečimo, začutimo tudi okus jabolk. Tako kot se prigrizek ne more odločiti, ali bi bil jabolčni ali malinov, tudi embalažna vrečka koleba med angleščino in slovenščino. Za vsako petindvajsetgramsko vrečko čipsa sta dali življenje dve jabolki, števila padlih malin pa ne povejo.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?
Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.