21. 10. 2011 | Mladina 42 | Kultura | Hudo
Goreče dušice
Čudežne vodne svečke
© Saša Eržen
Ljubiteljem pohanih piščancev si ni več treba beliti glave, kaj storiti z oljem, ki je ostalo od cvrtja. Lahko ga natočijo v svečko, imenovano dušica. Ta naj bi izpolnjevala želje, ampak pojdimo lepo po vrsti. Najprej v kozarec nalijemo dve tretjini vode, nekaj kapljic eteričnega olja in tretjino jedilnega olja - takšnega, ki je ostalo od cvrtja ali pečenja in ga le precedimo. Na to položimo negorljivi prozorni plovec, v katerega smo vtaknili stenj.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,5 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?
21. 10. 2011 | Mladina 42 | Kultura | Hudo
© Saša Eržen
Ljubiteljem pohanih piščancev si ni več treba beliti glave, kaj storiti z oljem, ki je ostalo od cvrtja. Lahko ga natočijo v svečko, imenovano dušica. Ta naj bi izpolnjevala želje, ampak pojdimo lepo po vrsti. Najprej v kozarec nalijemo dve tretjini vode, nekaj kapljic eteričnega olja in tretjino jedilnega olja - takšnega, ki je ostalo od cvrtja ali pečenja in ga le precedimo. Na to položimo negorljivi prozorni plovec, v katerega smo vtaknili stenj.
S centimetrom olja naj bi svečka gorela 14 do 20 ur. Pri ponovni uporabi dolijemo olje in zamenjamo stenj; v enem paketu je poleg treh plovcev tudi 30 stenjev. Vsaki vodni svečki oziroma dušici lahko uporabnik zaupa svojo željo, saj naj bi misel, beseda ali zvok preoblikovali molekule vode, kot trdi Japonec Masaru Emoto. Slovenskima firmama Zastor in Ahau je z dotičnimi svečami uspelo v en koš zbasati Japončeve hipoteze o vodi kot prenašalki informacij, zlate ribice, ezoteriko, ekologijo in invalide, ki očitno sodelujejo pri izdelovanju “dušic”. Svašta!
Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.