21. 10. 2011 | Mladina 42 | Kultura | Hudo
Goreče dušice
Čudežne vodne svečke
© Saša Eržen
Ljubiteljem pohanih piščancev si ni več treba beliti glave, kaj storiti z oljem, ki je ostalo od cvrtja. Lahko ga natočijo v svečko, imenovano dušica. Ta naj bi izpolnjevala želje, ampak pojdimo lepo po vrsti. Najprej v kozarec nalijemo dve tretjini vode, nekaj kapljic eteričnega olja in tretjino jedilnega olja - takšnega, ki je ostalo od cvrtja ali pečenja in ga le precedimo. Na to položimo negorljivi prozorni plovec, v katerega smo vtaknili stenj.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?
Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.