Trdo kuhanje jajc
Posodica namesto lupine
© Arhiv Mladine
Ekološko gledano je jajčna lupina idealna embalaža in posoda.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,5 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?
© Arhiv Mladine
Ekološko gledano je jajčna lupina idealna embalaža in posoda.
V svetu, ki ceni najrazličnejše nadomestke, pa seveda obstajajo posebne plastične posodice za kuhanje jajc brez lupine.
Kot večina izdelkov iz TV-prodaje tudi ta ustvari problem, da vam lahko zanj proda rešitev. Problem je lupljenje trdo kuhanih jajc. Hudo naporno opravilo, ki »traja celo večnost«. Rešitev so posodice Eggies, v katerih se »jajca kuhajo brez lupine, zato le-te ne bodo več povzročale nereda po vaši kuhinji«. Ko iz štirih delov sestavite plastično posodico, vanjo ubijete surovo jajce in daste vse skupaj kuhat v vrelo vodo. Tako ustvarite prava Kolumbova jajca, ki imajo ravno dno, zaradi česar se ne bodo kotalila po krožniku. Čas kuhanja jajc se sicer krepko podaljša, notranjost posodic je treba pred vsako uporabo namastiti z oljem ali maslom, zato pa lahko v jajca že pred kuhanjem dodate začimbe, dodatke, celo sir ali salamo, in skupaj skuhate dva rumenjaka ali beljaka.
Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.