Borut Mekina

 |  Politika

Finski tožilec: »Verjetno bo pritožba«

Finski tožilec Jukka rappe: Glede na to, da gre za težek primer, v katerem so prevladovali posredni dokazi, nas ne preseneča, da želi prvostopenjsko sodišče obtožbe zavreči.

Finski tožilec Jukka rappe: "Glede na to, da gre za težek primer, v katerem so prevladovali posredni dokazi, nas ne preseneča, da želi prvostopenjsko sodišče obtožbe zavreči."
© Jarno Juuti

»Zelo verjetno je, da se bomo pritožili,« nam je odgovoril finski državni tožilec Jukka Rappe na naše vprašanje, ali se nameravata s kolegom, okrožnim tožilcem Timom Kokkomäkijem, pritožiti na danes objavljeno finsko sodbo v primeru Patria. Kot je znano, je finsko prvostopenjsko sodišče danes vse obtožene, bivše zaposlene v Patrii, oprostilo. »Sodba je precej dolga in jo s kolegom pravkar bereva. Po finski zakonodaji morava odločitev sprejeti v roku tedna dni,« je dodal tožilec. Na naše vprašanje, ali je bil sam presenečen nad sodbo je Rappe odgovoril, da je primer »težek«. Glede na to, »da gre za težek primer, v katerem so prevladovali posredni dokazi, nas ne preseneča, da želi prvostopenjsko sodišče obtožbe zavreči«. Rappe nam je dejal, da je sodišče v sodbi kljub odločitvi poudarilo, da utemeljeni sum podkupovanja obstaja: »Vendar pa za finske obtožence naj ne bi bilo dovolj trdnih dokazov za obsodbo.«

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.