Damjana Kolar

 |  Kultura

Izštekanih 10 v Kinu Šiška

Werefox

Werefox

Val 202 po lanskem uspešnem praznovanju 20. letnice oddaje Izteškani tudi letos pripravlja izštekani koncert približno desetih izvajalcev, ki bodo danes, 2. decembra ob 20.00 nastopili na odru Kina Šiška, lahko pa jih boste spremljali tudi v neposrednem prenosu na Valu 202. Na koncertu bodo nastopili izvajalci, ki so ali še bodo gostovali v oddaji v letu 2014: Katarina Juvančič in Dejan Lapanja, Marko Hatlak s skupinama Funtango in Moonlight Sky, Hamo & Tribute 2 Love, Flirrt, Werefox, Čao Portorož, Leon Matek ter Murat in Jose.

Kot posebne goste so v karavano povabili zasedbo Big Foot Mama, ki je v Izštekanih nastopila leta 1999. Ob tej priložnosti bodo popolnoma akustični, njihova gostja pa bo pevka Nina Kay. Nastopil bo tudi duo Slon & Sadež, ki je v oddaji gostoval leta 2010, tokrat v povsem prenovljeni glasbeni podobi. Tri gostujoče zasedbe Murat & Jose, Big Foot Mama in Slon & Sadež bodo nastopile ob spremljavi Big Banda RTV Slovenija pod vodstvom Tadeja Tomšiča. Aranžmaje so posebej za to priložnost napisali Klemen Kotar, Tadej Tomšič in Denis Beganović Kiki.

Kot poudarja avtor in voditelj oddaje Izštekani Jure Longyka, je "namen tega izštekanega srečevanja pred občinstvom podoživeti Izštekane v minulem letu na prav poseben način. Vsak od nastopajočih bo izvedel svoje najboljše izštekane trenutke, ki jih je predstavil v oddaji; marsikdo pa bo šel ob tej priložnosti še dlje! Tako se že kuhajo premiere novih skladb, zanimiva navzkrižna sodelovanja in še morebitni skriti gostje..."

Poleg koncerta so pripravili tudi priložnostno razstavo fotografij Alana Orliča Belšaka iz oddaje Izštekani, ki jo bodo projicirali na vseh zaslonih v Kinu Šiška, na stojnicah pa pa bo moč kupiti tudi mnoge izštekane zvočne izdaje ter druge plošče nastopajočih izvajalcev.