Kakovost pada, močno. Včasih so pivovarski mojstri ali tehnologi imeli vsaj približno glavno besedo pri tem, kako in kakšno pivo bodo varili. Zdaj to furajo razni menedžerji, ki postavijo plan, naredijo kalkulacije in tehnologu povedo, koliko lahko pivo stane.
Vasja Golar
pivovar
Če bi hotel, da veste, za katerega Vasjo gre, bi moral namesto imena in priimka uporabiti izmišljeno fantazijsko besedo, po kateri je najbolj znan: Bevog. Ta skupaj s preostalimi izmišljenimi liki (Baja, Ond, Kramah, Tak, Deetz, Rudeen) označuje rokodelska, craft piva, ki jih v svoji mali pivovarni vari Vasja. Hardcorovski alternativec je basovske strune zamenjal za pivovarske kotle, prodajo elektronske opreme pa za ustvarjanje alov, porterjev, stoutov, kölschev in drugih stilov sodobnega mikropivovarjenja. Raje kot o tem, zakaj pivovarne ni postavil v Sloveniji, govori o pivu in tektonskih premikih, ki so se na prej dokaj uspavani pivovarski in pivopivski sceni začeli dogajati v zadnjih letih. Idealen sogovornik za letni čas, ko se posreba največ osvežilnih grenkljatih napitkov.
Živeli! Pijemo pa kaj? Aha, vidim; AB/CD. Gre za Bevogovo abecedo?
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?
Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.