IK, STA

 |  Kultura

Film o Fox News

Film, ki še nima naslova, se bo osredotočil na padec medijskega mogotca Rogerja Ailesa, ki je konservativno in republikancem naklonjeno televizijo Fox News leta 1996 ustanovil po naročilu Murdocha in jo vodil 20 let

Ustanovitelj Fox Newsa Roger Ailes, ki so ga odnesle obtožbe o nadlegovanju žensk

Ustanovitelj Fox Newsa Roger Ailes, ki so ga odnesle obtožbe o nadlegovanju žensk
© Sgt. Christopher Tobey / WikiCommons

Pri Annapurna Pictures nastaja film o škandalu na ameriški televiziji Fox News, ki je odnesel njenega ustanovitelja in šefa Rogerja Ailesa. Pokojnega medijskega mogotca bo upodobil John Lithgow, avstralskega medijskega mogotca Ruperta Murdocha, ki je Ailesu pred desetletjema naročil, naj ustanovi konservativno in republikancem naklonjeno Fox News, pa Malcolm McDowell.

Kot poroča portal Variety, so v igralski zasedbi še Nicole Kidman, Kate McKinnon, Margot Robbie in Charlize Theron. Scenarij za film je napisal Charles Randolph, ki je za biografsko dramo Velika poteza prejel oskarja za najboljši prirejeni scenarij, režijo pa je prevzel Jay Roach, ki med drugim podpisuje film Trumbo.

Roger Ailes je umrl maja lani, leto pred tem pa je moral zapustiti Fox News, ker ga je več žensk javno obtožilo spolnega nadlegovanja. 

Film, ki še nima naslova, se bo osredotočil na padec medijskega mogotca Ailesa, ki je konservativno televizijo Fox News leta 1996 ustanovil po naročilu Murdocha in jo vodil 20 let. Umrl je maja lani, leto pred tem pa je moral zapustiti Fox News, ker ga je več žensk javno obtožilo spolnega nadlegovanja. Ailes je vse obtožbe zanikal.

Nicole Kidman bo prevzela vlogo nekdanje voditeljice Fox News Gretchen Carlson, ki je julija 2016 proti Ailesu vložila tožbo. V tožbi je trdila, da ji niso podaljšali pogodbe, ker ni hotela imeti spolnih odnosov z Ailesom. Nato so se oglasile še druge ženske, med njimi Megyn Kelly, ki jo bo upodobila Charlize Theron. Margot Robbie bo medtem izmišljena Foxova producentka.

cc4Gdq7jFko

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.