DK, STA

 |  Kultura

Filmski projekt o koronavirusu

Filmi z angleškimi podnapisi so dostopni na spletnih straneh gledališč 

Gledališče Thalia Hamburg

Gledališče Thalia Hamburg
© Wikimedia Commons

Devet evropskih gledališč sodeluje pri filmskem projektu z naslovom Stories from Europe: Crisis and Reflection (Zgodbe iz Evrope: Kriza in refleksija), ki bo prikazal vpliv pandemije koronavirusa na celino, so sporočili iz hamburškega gledališča Thalia. Ustvarili so 15 kratkih posnetkov po pričevanjih oseb, ki delujejo na različnih področjih, povezanih s pandemijo. Filmi z angleškimi podnapisi so dostopni na spletnih straneh gledališč od petka, 12. junija dalje.

Devet evropskih gledališč sodeluje pri filmskem projektu z naslovom Stories from Europe: Crisis and Reflection (Zgodbe iz Evrope: Kriza in refleksija), ki bo prikazal vpliv pandemije koronavirusa na celino.

Projekt sestavljajo prispevki nemško govorečega gledališča Berliner Ensemble in dunajskega Burgtheatra. Sodelujejo tudi gledališča iz Švedske, Danske, Madžarske, Velike Britanije, Italije in Španije, ki so del mednarodne mreže gledališč mitos21.

"Zelo pomembno je, da še naprej vzdržujemo in poglabljamo mednarodne stike, še posebej v časih, ko so meje zaprte in je otežena mednarodna izmenjava," je dejal intendant gledališča Thalia Joachim Lux.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.