Uredništvo

 |  Politika

Gantar: »Če se bomo držali ukrepov, pričakujemo nižje število obolelih za gripo«

IZJAVA DNEVA

"Zagotavljam lahko znova, da bo vsak, ki potrebuje bolnišnično zdravljenje, tega deležen. To pa predstavlja izredne napore za zdravstvene delavce, tudi med njimi se pojavljajo okužbe. Imamo manj zdravstvenih delavcev v primerjavi z drugimi državami. Ukrepi, ki jih sprejemamo pomenijo pomoč, ne pa rešitve v zdravstvu."

"Ob vseh zaščitnih ukrepih smo imeli v spomladanskem delu manj obolelih za gripo, kar kaže na večjo virulenco novega koronavirusa v pirmerjavi z gripo. Če se bomo držali tudi trenutnih ukrepov, pričakujemo nekoliko nižje število obolelih za gripo tudi zdaj. Če bo to zdržalo, potem ne bi smelo biti večjega števila potreb po hospitalizaciji zaradi sočasnega prebolevanja covida-19 in gripe, kar bi lahko predstavljalo veliko obremenitev za vsakega bolnika."

(Tomaž Gantar, minister za zdravje, o tem, da bo manj obolelih za gripo, če se bomo držali ukrepov; na včerajšnji vladni novinarski konferenci; via MMC RTV SLO)

Tomaž Gantar

Tomaž Gantar
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.