Uredništvo

 |  Družba

»Mnogi se bodo na možnost cepljenja mlajših otrok odzvali burno«

IZJAVA DNEVA

"Da se bodo mnogi na možnost cepljenja mlajših otrok odzvali burno, je bilo mogoče pričakovati. Starši, ki skušajo svojemu otroku zagotoviti cepivo proti covidu-19, ga želijo čim prej obvarovati pred virusom z vsemi potencialnimi posledicami. Njihovim sodržavljanom, ki pravijo, da otrok 'ne dajo', se zdijo cepiva večje tveganje. Skupna skrb za dobrobit otrok bi bila lahko dobro izhodišče za prihodnje komuniciranje zdravstva s prebivalci. A za družbo, ki je že dolgo izgubljala skupni imenovalec, bo vsak začetek težji."

(Novinarka Nina Knavs v komentarju o tem, da bi bila skupna skrb za dobrobit otrok lahko dobro izhodišče za prihodnje komuniciranje zdravstva s prebivalci; via Dnevnik)

Prav je, da ljudje ščitijo otroke. Normalno je tudi, da ljudje ne zaupajo tistim, ki svoj prav želijo doseči z nasiljem, žalitvami, manipulacijami. A otroci ne smejo biti žrtve prepirov in zarot. (sredin protest v Ljubljani pred dvema tednoma)

Prav je, da ljudje ščitijo otroke. Normalno je tudi, da ljudje ne zaupajo tistim, ki svoj prav želijo doseči z nasiljem, žalitvami, manipulacijami. A otroci ne smejo biti žrtve prepirov in zarot. 
© Gašper Lešnik

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.