Uredništvo

 |  Politika

»Tako si Janševa SDS zagotavlja glasove«

 IZJAVA DNEVA

"Janša in njegovi partnerji načrtujejo na videz zapleteno, a v resnici jasno razvidno preobraženje piramide znanja. Poteka sporen razpis za podelitev koncesij zasebnim visokošolskim zavodom, med drugim za študije medijev in novinarstva. Napoveduje se poseg v avtonomijo fakultet, ki bi lahko – v skrajnem primeru – privedel do razpada ljubljanske univerze. Koalicija ustanavlja javno univerzo v Novem mestu in iz javnih sredstev namenja financiranje visoki šoli Grm v Novem mestu. Ta je osebni projekt kmetijskega ministra Jožeta Podgorška. Tako si Janševa SDS zagotavlja glasove, ki jo vzdržujejo na oblasti, hkrati pa krepi svojo ideološko bazo in v ozadje potiska kritično akademsko skupnost."

(Novinar Uroš Škerl Kramberger o tem, da je vladni koaliciji pod vodstvom Janeza Janše uspelo poseči še v eno od sfer, ki si jih skuša podrediti; via Dnevnik)

Janez Janša

Janez Janša
© Gašper Lešnik

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.