Uredništvo

 |  Družba

»Ko končaš medicino, nisi niti z od zdravnika«

IZJAVA DNEVA

"Da ne bo izpadlo kot jamranje nekoga iz stare generacije, ampak mirne duše lahko rečem, da to velja. Ko sem sam začel delati, se je vedelo, da je to poklic, kjer bo šlo veliko prostega časa, v službi bom tudi med konci tedna. To je bil del izobraževalnega procesa. Ko končaš medicino, nisi niti z od zdravnika. Moraš delati, delati in delati. Skozi tvoje roke mora na tisoče bolnikov. Ko imaš neko kilometrino v klinični medicini, lahko rečeš, da si kompetenten zdravnik. Če pa si 'omejen' z družino ali delom, ki si ga pripravljen opravljati, imaš manj vseh teh interakcij z bolniki in izkušenj, ki jih pridobiš z delom. Ne moreš osvojiti toliko kompetenc. Kar nekaj mladih se danes bolj zaveda svojih pravic kot pa dolžnosti oziroma obveznosti. Ne govorim o obveznostih do delodajalca, v mislih imam nekaj, kar je vgrajeno v naš poklic. Vprašanje, kaj bo čez leta. Smo kot starši naredili napako? Ne vem."

(Infektolog Marko Pokorn o tem, ali današnje mlajše generacije pričakujejo manj dela oziroma več ugodnosti, ter o tem, da mladi študentje medicine vsaj v povprečju niso več pripravljeni opravljati toliko dežurstev, kot ste jih vi v njihovih letih; v intervjuju za Podkast Številke na MMC RTV Slovenija)

Marko Pokorn

Marko Pokorn
© Arhiv Mladine

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.