STA

 |  Kultura

Koncert Eda Sheerana v Zagrebu

Britanski pop glasbenik bo na Hrvaškem nastopil prvič 

Ed Sheeran

Ed Sheeran
© Ludmila Joaquina / Valentina Buyo / Flickr

Britanski pop glasbenik Ed Sheeran bo 10. avgusta prihodnje leto nastopil na zagrebškem Hipodromu. V hrvaški prestolnici se bo ustavil v okviru svoje turneje + - = % x oz. Mathematics, gre pa za njegov prvi koncert na Hrvaškem. Vstopnice bodo v prodaji od četrtka.

"Prihod Eda Sheerana v Zagreb naslednje poletje je rezultat uspešnega sodelovanja mesta Zagreb in njegove ekipe. Veseli nas, da bomo prebivalcem lahko ponudili vrhunski spektakel, v katerem verjamem, da bodo uživali," je sporočila načelnica oddelka za kulturo in civilno družbo v mestni upravi Emina Višnić.

"Prihod Eda Sheerana v Zagreb naslednje poletje je rezultat uspešnega sodelovanja mesta Zagreb in njegove ekipe. Veseli nas, da bomo prebivalcem lahko ponudili vrhunski spektakel, v katerem verjamem, da bodo uživali."

Emina Višnić,
načelnica oddelka za kulturo in civilno družbo v zagrebški mestni upravi

Odlično sodelovanje z mestom Zagreb je izpostavil tudi Ewald Tatar iz podjetja Barracuda Music, ki bo Sheerana pripeljalo v Zagreb. "Izjemno nas veseli, da nam bo uspelo pripeljati velik šov na prostem takšne mednarodne zvezde v Zagreb," je dejal. Obenem je izrazil upanje, da bo to samo začetek za prihodnje projekte v Zagrebu in na Hrvaškem.

Sheeranova turneja trenutno podira rekordne v Severni Ameriki. Na stadionu MetLife v New Jerseyju je namreč nastopil pred največjim številom obiskovalcev, kar se jih je kadarkoli zbralo na katerem od koncertov v ZDA. Bilo jih je več kot 89.000.

"Izjemno nas veseli, da nam bo uspelo pripeljati velik šov na prostem takšne mednarodne zvezde v Zagreb."

Ewald Tatar,
Barracuda Music

Svoje turneje ni po naključju naslovil po matematičnih znakih. Prvi album, ki ga je objavil leta 2011, je nosil naslov +. Sledil je album x oziroma znak za množenje iz leta 2014. Leta 2017 je izdal album, ki ga predstavlja znak za deljenje '%'. Na njem je tudi Sheeranova najbolj priljubljena pesem Shape of You.

Leta 2019 je sledil album No.6 Collaborations Project, dve leti kasneje še =, ki predstavlja znak za enačaj, letos pa še dva, in sicer -, ki predstavlja znak za odštevanje, in Autumn Variations.

PREBERITE TUDI:

orJSJGHjBLI

u6wOyMUs74I

2Vv-BfVoq4g

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.