Uredništvo

 |  Politika

»Nihče, ki je zaposlen v javni upravi, ne sme imeti manj, kot znaša minimalna plača«

IZJAVA DNEVA

"Danes imamo stavkovni val prav zaradi tega, ker je neka druga vlada reševala stvari parcialno. Celo naša je poskušala s parcialnimi stavkovnimi sporazumi in se preprosto ni izšlo, ker je plačni sistem tak, ali ga bomo reformirali v celoti ali pa bo skupina, ki mogoče sicer ni upravičena do tega, videla, da je nekdo drugi dobil povišico, zahtevala zase enako. Ne bom šel v nobene detajle, naš predlog je bil zelo jasen. Mi se zavedamo, da je nedopustno, da kdor koli, ki je zaposlen v javni upravi, ima plačo pod minimalno. To smo zapisali, naš predlog, ki smo ga predstavili sindikatom, to pravi, nihče, ki je zaposlen v javni upravi, ne sme imeti manj, kot znaša minimalna plača. Nobena druga vlada v zgodovini Slovenije ni tega dala na mizo, mi smo dali in bomo to izpeljali."

"To je prvo, ker gre za dostojanstvo zaposlenih v javnem sektorju. Sicer nekdo, ki je pred upokojitvijo, ne bi mogel imeti danes minimalne plače, ker jo ima že neki čas. Bomo popravili to. Drugi postulat pa je bil, da bomo potrebovali, ker bo šlo veliko denarja, če hočemo ta nesorazmerja odpraviti, časovno okno prihodnjih nekaj let, znotraj katerega bomo ta povišanja izpeljali. O tem zdaj potekajo pogajanja, pripravljeni smo dati na mizo veliko denarja za to, da to vprašanje rešimo, vemo pa, da ga moramo rešiti za vse naenkrat."

(Premier Robert Golob v oddaji Odmevi na TV Slovenija o tem, zakj imamo danes stavkovni val)

Premier Robert Golob v oddaji Odmevi

Premier Robert Golob v oddaji Odmevi
© TV Slovenija

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.