Uredništvo

 |  Družba

»Ne liberalci ne socialisti v evropskem parlamentu nimajo ustreznega proti-odgovora, ki bi gasil že zanetene politike strahu«

Vse, kar neokonservativne lobistične skupine potrebujejo, da bi premagale varovalke demokratičnih institucij, so bolj poslušna ušesa evropskih poslank in poslancev

Roman Kuhar

Roman Kuhar
© Filozofska fakulteta

V članku z naslovom Knjige za pridne punce, ki ga lahko v celoti preberete v posebni številki Mladine ALTERNATIVE: BIČANJE EVROPE, sociolog dr. Roman Kuhar piše o tem, da ne liberalci ne socialisti v evropskem parlamentu nimajo ustreznega proti-odgovora, ki bi gasil že zanetene politike strahu.

"Radikalne desne stranke, ki se nadejajo uspeha na prihajajočih evropskih volitvah, v Bruslju torej ne bodo vstopile v prazen prostor. Vse, kar neokonservativne lobistične skupine potrebujejo, da bi premagale varovalke demokratičnih institucij, so bolj poslušna ušesa evropskih poslank in poslancev. To pa bodo z zmago, ki jo je na letošnji konservativni konferenci v Budimpešti napovedal Orbán, bržkone tudi dobile," je zapisal Roman Kuhar.

"Ne liberalci ne socialisti v evropskem parlamentu nimajo ustreznega proti-odgovora, ki bi gasil že zanetene politike strahu."

Roman Kuhar

"Brez dvoma bodo te stranke, ki so na evropski ravni združene predvsem v skupini Identiteta in demokracija ter Evropski konservativci in reformisti, s pomočjo vseh postavljenih proti-genderskih mrež skušale pospešiti procese, ki bodo zaostrili migracijsko politiko, upočasnili zeleni prehod, omejevali politike enakosti in vzpostavili večje popuščanje do neliberalnih vlad držav članic," je še poudaril Roman Kuhar.

POSEBNO ŠTEVILKO MLADINE LAHKO NAROČITE TUDI V NAŠI SPLETNI TRGOVINI >>

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.