Uredništvo

 |  Politika

»Če Slovenci ne bi imeli svoje države, ti posamezniki in posameznice ne bi bili del slovenske politične elite«

IZJAVA DNEVA

"Zanimivo je, da se ne glede na siceršnje politične in interesne razlike vladajoči vedno strinjajo s svojimi predhodniki, da gre za ključni dan v slovenski zgodovini. Kar je iz njihove perspektive razumljivo. Če Slovenci ne bi imeli svoje, čisto svoje države, ti posamezniki in posameznice pač ne bi bili del slovenske politične elite. Del slovenskega vladajočega razreda. Bili bi čisto običajni in navadni Slovenci in Slovenke. Brez pomembnih položajev. In brez občutka, da so in še bodo usodno zaznamovali slovensko zgodovino."

"Skratka, njihovi interesni, finančni, politični, a tudi povsem ego projekti brez države pač ne bi bili mogoči. Zato je jasno, da se dan državnosti njim zdi ključen, izjemno pomemben praznik. Iz njihove perspektive je to res."

(Antropologinja in kolumnistka Vesna V. Godina, v Večerovi kolumni, o tem, da nam politične elite že desetletja dopovedujejo, da 25. junija praznujemo uresničitev zgodovinskih sanj)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.