Damjana Kolar

 |  Kultura

Film tedna / Otroci drugih

Presunljiva zgodba o sodobnem materinstvu

V Kinodvoru bo od 9. julija na ogled film Otroci drugih režiserke Rebecce Zlotowski. Globoko osebna, presunljiva zgodba o sodobnem materinstvu je Virginie Efira prinesla cezarja za najboljšo igralko.

Rachel, štiridesetletna učiteljica brez otrok, se zaljubi v Alija in močno naveže na njegovo hčerkico Leilo. Ob večerih jo spravlja v posteljo, skrbi zanjo in jo ima rada kot svojo. Njena želja po ustvarjanju lastne družine je vsak dan močnejša, biološka ura pa neusmiljeno tiktaka…

"Štiridesetletna ženska brez otrok se zaljubi v očeta samohranilca. Ko skuša najti svoje mesto v njegovi družini, se zave, da bi rada ustvarila lastno. Ta običajno stranski lik, včasih le statistka, mora izginiti skupaj z ljubezensko zvezo. Zakaj ta ženska, ki doživlja nekaj na videz povsem običajnega – nekaj, kar sem izkusila tudi sama –, ni bila nikoli filmska junakinja? Želela sem preprosto posneti film, ki bi ga rada videla sama in za katerega se mi je zdelo, da bi ga morda morali videti tudi drugi," je zapisala režiserka.

_zXzYHHn9aA

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.