Izak Košir

 |  Mladina 30  |  Kultura  |  Dogodki

Pozor, kultura

Izbor dogodkov

GLAM

GLAM
© arhiv glasbenice

GLAM, Kino Šiška, Ljubljana

31/07 ob 20.00

Z Dunaja v Ljubljano prihaja Gloria Amesbauer, ki ustvarja pod imenom GLAM ter raziskuje presečišče popa in nove glasbe, pri čemer vokalne aranžmaje nadgrajuje s klavirjem in elektroniko. Na najnovejšem albumu The Color, The Dark lahko najdemo raznolike skladbe, denimo z metalskimi kitarskimi rifi prežeto The Valve, priredbo legendarne pevke Kate Bush Wuthering Heights ter pop operi Still in Embryo. Album lahko preposlušate na naslovu glamsound. bandcamp.com/album/the-color-the-dark, v živo pa glasbenici lahko prisluhnete na brezplačnem koncertu Kina Šiška v okviru Poletja v Šiški.

Festival Castle, Fara ob reki Kolpi

Do 28/07

Na glasbenem festivalu Castle v vasi Fara v občini Kostel te dni pričakujejo več kot 10.000 obiskovalcev in nekaj vstopnic je še na voljo. V idilični naravi ob reki Kolpi so večer pred izidom tokratne številke Mladine že nastopili Masayah, Koala Voice, Mrfy, S.A.R.S. in Let3, v petek, 26. julija, pa bodo oder zavzeli Ice on Fire, Fed Horses, Tabu, Magnifico, Big Foot Mama, Baby Lasagna ter Pero Lovšin in Španski borci, ter v soboto, 27. julija, Klon, Gušti, Kokosy, Hamo & Tribute 2 Love, Vlado Kreslin in Mali bogovi, Prljavo kazalište in Šank Rock. Za dnevno vstopnico boste odšteli slabih 28 evrov, za festivalsko pa 55 evrov. Več na castlefestival.si.

Festival Tolminator, Sotočje

Do 28/07

Ob Sotočju Tolminke in Soče bo do 28. julija potekal drugi festival metal glasbe Tolminator. Lanska premierna izvedba je bila izjemno uspešna, zato organizatorji delo letos nadaljujejo in ocenjujejo, da bi prihodnje leto vstopnice lahko razprodali že v predprodaji. Letos, ko k obisku vabi več kot 60 glasbenih skupin različnih podzvrsti metala, so še na voljo; za dnevno boste odšteli 70 evrov, za festivalsko 170 evrov. In komu bomo lahko prisluhnili? Nastopili bodo številni slovenski in tuji izvajalci, med drugim Behemoth, Testament, Electric Wizard, Exodus, Harakiri for the Sky, Patroness, Sovrag, Primordial, Kamra, Suffocation, Asphyx in Sinister. Več na tolminator.com.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.