Izak Košir

 |  Mladina 32  |  Kultura  |  Dogodki

Pozor, kultura

Izbor dogodkov

Mladina na Punk Rock Holidayu

Mladina na Punk Rock Holidayu
© arhiv festivala

Punk Rock Holiday, Tolmin

09/08

Devetega avgusta bo sklepni večer letošnjega festivala Punk Rock Holiday, ki poteka na sotočju Tolminke in Soče. Na dveh festivalskih odrih, glavnem odru in odru pri plaži, se tradicionalno predstavijo znane punkrockovske skupine iz vsega sveta. Letos bo na tolminskem festivalu, ki sta ga prvi večer odprli zasedbi Rise Against in Descedents, nastopilo okoli 60 bendov, med drugim tudi dva iz Južne Afrike, nocoj pa bodo odra zasedli izvajalci, kot so UK Subs, The Exploited, Alkaline Trio, Not On Tour, Idestroy, Half Price in Pubic Enemy. Več na spletni strani www.punkrockholiday.com

Panik Deluxe, Kino Šiška, Ljubljana

14/08 ob 20.00

Dunajčanka Panik Deluxe ustvarja plesno glasbo za melanholike. Producentka in pevka industrialni elektro in melanholični pop spaja v svojevrstno mračno ekstravaganco. Na debitantskem albumu Without Hope I Am Nothing, ki ga je ustvarjala na Irskem, glasbenica prehaja skozi različne faze žalovanja in jeze. Poudarila je, da je tamkajšnje turobno vreme močno zaznamovalo inštrumentalno podlago in besedila. Panik Deluxe bo nastopila v okviru niza brezplačnih sredinih večernih koncertov, ki bodo potekali do 11. septembra. Ob lepem vremenu bodo dogodki na vrtu Kavarne Kina Šiška, v primeru dežja pa bo koncert prestavljen v notranjost dvorane Komuna.

Kamfest 2024, Mestni oder, Kamnik

Do 17/08

Festival Kamfest vsako leto napolni Kamnik z glasbo, športom, kulturo in številnimi drugimi aktivnostmi. Osrednji koncerti bodo vsak večer na Mestnem odru, nastopila pa bodo številna znana imena domače glasbene scene. Med njimi tudi Ana Pupedan (9. avgusta ob 19.30), Leopold I. & Drügi (10. avgust ob 21.00), Adi Smolar (11. avgust ob 19.30), Noreia (13. avgust ob 21.00), Ghastly Ashes (15. avgust ob 19.30), Koala Voice (16. avgust ob 19.30), Astrid & The Scandals (17. avgust ob 19.30) ter Masayah (17. avgust ob 21.00). Več informacij o drugih dogodkih na letošnjem Kamfestu (in tudi celoten urnik) najdete na spletnem mestu www.kamfest.org. Vstop na vse prireditve je brezplačen.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.