Stanka Prodnik

 |  Mladina 34  |  Kultura  |  TV

TV komentar / Leto dni kasneje

RTV Slovenija je še vedno v kriznem stanju, kriv seveda ni nihče, odgovoren pa tudi ne

Kdo bo na položaju predsednika uprave RTV Slovenija nasledil Zvezdana Martića?

Kdo bo na položaju predsednika uprave RTV Slovenija nasledil Zvezdana Martića?
© Borut Krajnc

Tik pred začetkom novega programskega leta, ki se dejansko, ne pa tudi formalno začne konec avgusta, ko se zaposleni na RTV vrnejo z bolj ali manj zasluženih počitnic ter ponovno zaženejo redne oddaje – kako anahrono je to poletno mrtvilo, ki si ga še vedno vsako leto privošči TV Slovenija –, si bomo privoščili vpogled v stanje na javni televiziji. Kam smo torej prišli po dobrem letu novega vodstva? Ni tako slabo, kot se na prvi pogled zdi. Poslovanje je stabilizirano, premiki zlasti v programskem delu informativnega programa so se zgodili, stavka je prekinjena, zaživele so v času janšizma ukinjene oddaje, nastale so tudi nove in dobile svoje gledalce (nazaj), celo vlada se je nehala delati, da z RTV Slovenija nima nič in po desetih letih prispevek (z januarjem 2025) sklenila povišati, pri čemer je to naredila pasivno, neaktivno in šele po tem, ko jo je na njeno neizpolnjevanje dolžnosti do javnega servisa opozorila evropska komisija. Realno gledano – gre namreč za ogromen sistem, eno največjih institucij v državi, upoštevaje tudi podjetja – bi težko pričakovali več. In za tem je dejansko ogromno dela in odrekanj, pa čeprav se morda od zunaj ne zdi tako.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.