Peter Petrovčič

 |  Mladina 35  |  Svet

Neonacizem, rasizem in nepogrešljivi tuji delavci v vzhodni Nemčiji

Ali bo Evropa sprejela nekoliko več drugačnosti, ki prihaja v podobi tujih delavcev, ali pa je res, takšne, razkošne, kot jo poznamo, ne bo več

Nemško gospodarstvo je že desetletja odvisno od tuje delovne sile. Tako bo tudi v prihodnje (na fotografiji delavka v skladišču nemške pošte)

Nemško gospodarstvo je že desetletja odvisno od tuje delovne sile. Tako bo tudi v prihodnje (na fotografiji delavka v skladišču nemške pošte)
© Profimedia

V Nemčiji se pred deželnimi volitvami na vzhodu države, v Brandenburgu, Saški in Turingiji, še posebej močno krepi protitujska retorika. Na rasizem vzpenjajoče se skrajno desne Alternative za Nemčijo (AfD) se z lastnim rasizmom odzivajo zmernejše desničarske, sredinske in druge politične stranke. Kaj pa tujci, migrantski in drugi tuji delavci? Ti so, kljub vsemu, za (vzhodno) nemško gospodarstvo »nepogrešljivi«, pravi najnovejša študija.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.