Uredništvo

 |  Družba

»Najenostavneje je kaznovati otroke«

KOMENTAR DNEVA

"Ko je pred leti predsednik Drnovšek poskušal reševati romsko družino, sem zapisal, da so ga vaščani, ne romski, ampak tako imenovani civili, nagnali kot zadnjega cigana. Glede na odnos do njega seveda pisano z malo."

"Pa se za konec vrnimo k otrokom. S krščanske strani so pravkar doživeli pogrom. Nikjer ni bilo Aleša Primca, ki bi ugotovil, da gre zanje, kot ni opazil tisočih palestinskih, ki jih ni več. Tistih v Gazi ni opazila niti Nova Slovenija. Če pa ostanemo pri naših domačih, kolikor smo si enotni v tem, da so tudi romski otroci naši, pa očitno velja naslednje. Najenostavneje je kaznovati otroke. Tako dokazujemo, da so za svet, kakršnega ustvarjamo odrasli, nesporno krivi in odgovorni oni."

(Penolog dr. Dragan Petrovec o tem, da se je najlažje sklicevati na spoštovanje zakonodaje pri ljudeh, ki so na obrobju in brez kakršne koli družbene moči; v kolumni za časnik Dnevnik)

Romsko naselje Dobruška vas

Romsko naselje Dobruška vas
© Borut Peterlin

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.