Uredništvo

 |  Svet

»Prizadevanja za rešitev dveh držav so hinavska«

IZJAVA DNEVA

"Bistvo je v tem, da se mora mednarodna skupnost v okviru prizadevanj za rešitev dveh držav jasno zavzeti za konec izraelske zasedbe vseh zasedenih ozemelj, umik vseh nezakonitih naseljencev z zasedenega območja in priznanje Palestine, kot je to storila Slovenija. Sicer so prizadevanja za rešitev dveh držav hinavska, saj tako Izrael pridobiva čas za gradnjo naselij in tepta zadnje upe za rešitev dveh držav."

"Edino rešitev bi lahko ponudil dogovor mednarodne skupnosti o končanju izraelske zasedbe. Rešitev dveh držav bo lahko uresničljiva le, če bo Izrael končal zasedbo Zahodnega brega in Gaze, se vrnil za mejo, ki jo je imel 4. junija 1967, in bo z zasedenega ozemlja odstranil nezakonite naselbine. Če se to ne bo zgodilo, preostane še ena demokratična država za vse, v kateri bomo vsi imeli enake pravice. "

(Mustafa Barguti, generalni sekretar Palestinske nacionalne pobude, ter eden najvidnejših predstavnikov palestinskega osvobodilnega gibanja, v oddaji Globus na TV Slovenija o tem, da je za rešitev potreben konec izraelske okupacije)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.