Uredništvo

 |  Svet

»Izvolitev Trumpa ne bi pomenila nič dobrega za demokracijo. A tudi neizvolitev je v resnici nevarna.«

IZJAVA DNEVA

"Izvolitev Trumpa ne bi pomenila nič dobrega za demokracijo. Njegovi avtoritarni nastavki so tako jasni kot njegova samovšečnost in obsedenost z 'največjim', 'najdaljšim0 in 'najboljšim'. A tudi neizvolitev je v resnici nevarna. Trump pravzaprav že ves čas pripravlja svoje goreče podpornike na možnost poraza, ki pa ga vnaprej interpretira kot ukradeno zmago. Ponovitev šestega januarja zato ni izključena. Po drugi strani bi bila izvolitev Kamale Harris v marsičem sicer prelomna, gotovo pa ne bi pomenila preloma z obstoječimi politikami. A v svetu, v katerem radikalni populisti vse bolj organizirano in uspešno dihajo demokraciji za ovratnik, bi bila njena zmaga trenutno vendarle najboljši možni konec tega hollywoodskega političnega trilerja. Vsaj za osnovne postulate demokracije."

(Sociolog in kolumnist Roman Kuhar v Delovi kolumni o tem, da Trump pripravlja svoje goreče podpornike na možnost poraza)

Donald Trump

Donald Trump
© Gage Skidmore / Wikimedia Commons

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.