Uredništvo

 |  Politika

»V politiki velik del ostane v ozadju«

KOMENTAR DNEVA

"Lahko bi rekli, da je bila hitra odločitev za Vesela, ki se je zgodila pred meseci, res nekoliko prenagljena in da se je preslišalo opozorila von der Leynove, ki je, še preden je bila kandidatka za predsednico komisije, govorila, da naj bi bila komisija v naslednji sestavi spolno uravnotežena. Tega takrat ni nihče zares upošteval. Kaj se je v resnici zgodilo, ali je to res ključen argument za zamenjavo kandidata, ne vemo natančno. V politiki je tako kot z ledenimi gorami. Samo desetino tistega, kar vidimo, o čemer razpravljamo, mediji sežete nekoliko globlje, je znanega. V resnici velik del ostane v ozadju."

"Tomaž Vesel je bil kandidat, ki ga opozicija zanesljivo ne bi izbrala. Pred meseci, ko je bil še predsednik Računskega sodišča, ga je močno napadala, tudi v povezavi z Aleksandrom Čeferinom. Torej je bil kandidat, ki je zaslužil grajo. Opozicija pa tega ni storila. Lahko bi sklepali, da je bila izbira Tomaža Vesela samo navidezna."

(Dr. Samo Uhan, ki na na ljubljanski Fakulteti za družbene vede (FDV) poučuje sociološke teme, v intervjuju za oddajo Ob osmih o tem, da je bila Marta Kos že od začetka prva izbira Roberta Goloba za kandidatko za evropsko komisarko; via MMC RTV Slovenija)

Dr. Samo Uhan

Dr. Samo Uhan
© Borut Krajnc

PREBERITE TUDI:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.