Uredništvo

 |  Politika

Marta Kos / »Iz Slovenije prihajajo informacije, ki imajo glavni namen diskreditirati«

IZJAVA DNEVA

"Po včerajšnjem zaslišanju sem še bolj prepričana, da bom lahko tudi poslance v Evropskem parlamentu prepričala s svojimi argumenti. Komisar ne postane tisti, ki ga predlaga slovenska vlada. Vlada predlaga, predsednica Evropske komisije izbere. Ne izbere kogar koli, kar se je pokazalo tudi v našem primeru. Potem gre skozi parlamentarno sito in na koncu odloča še Evropski svet. Prepričana sem, da bom znala z argumenti, s svojimi sposobnostmi in znanjem povedati evropskim poslancem, kaj so ti očitki, pa tudi mogoče dati vse to v kontekst. Ko ste omenili, kam me uvrščajo: da, uvrščajo zaradi tega, ker od slovenskih poslancev in iz Slovenije prihajajo informacije, ki imajo glavni namen diskreditirati. Ne samo mene, tudi slovensko vlado, predsednika slovenske vlade in navsezadnje tudi Ursulo von der Leyen."

(Marta Kos, kandidatka za evropsko komisarko, o tem, da je nemogoče, da ne bi prestala zaslišanja v Bruslju: v intervjuju za oddajo Odmevi na TV Slovenija)

Marta Kos v oddaji Odmevi na TV Slovenija

Marta Kos v oddaji Odmevi na TV Slovenija
© TV Slovenija

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.