Uredništvo

 |  Politika

SDS zapušča tudi Eva Irgl

Dolgoletna poslanka Janševe stranke je dejala, da nas ujetost v žaljivo in sovražno atmosfero že dolgo vleče navzdol in hromi naše potenciale

Eva Irgl

Eva Irgl
© Borut Krajnc

"Danes sem po 20 letih izstopila iz članstva SDS-a," je zapisala Eva Irgl na svojem Facebook profilu in dodala, da ji je ob tem tudi težko, a je bil ta korak po njenem mnenju nujen. 

Odločitev je bila sicer pričakovana po tem, ko je izvršilni odbor SDS-a je februarja poslanski skupini predlagal, da vsi poslanci SDS-a v sedmih dneh podpišejo izjavo, s katero se bodo zavezali, da bodo do konca aktualnega sklica Ddržavnega zbora (DZ) delovali kot člani SDS-a in člani strankine poslanske skupine.

Anže Logar, ki je stranko uradno zapustil prejšnji teden, tega ni storil. Enako sta ravnala poslanca Eva Irgl in Dejan Kaloh. Članstvo so odvzeli vsem trem, trojica pa je odtlej sedeže v parlamentarni dvorani dobila v eni od zadnjih vrst.

O tej tematiki pišemo tudi v aktualni Mladini, in sicer v uvodniku z naslovom Janša in Logar vesta, v prejšnji številki pa smo o tem pisali v članku z naslovom Iluzija po imenu Logar

Zapis Eve Irgl na Facebooku

Zapis Eve Irgl na Facebooku
© Facebook

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.