STA

 |  Kultura

Kako so Beatli spremenili svet

Na Disney+ bodo prihodnji mesec predvajali nov dokumentarec o The Beatles, ki sta ga o prvem obisku skupine v ZDA posnela producent Martin Scorsese in režiser David Tedeschi

Na Disney+ bodo prihodnji mesec predvajali nov dokumentarec o The Beatles, ki sta ga o prvem obisku skupine v ZDA posnela producent Martin Scorsese in režiser David Tedeschi. Film Beatles '64 bo vseboval še nikoli videne posnetke slavne četverice in njihovih oboževalcev. Na platformi bo na voljo od 29. novembra.

Dokumentarec bo na Disney+ prikazan ekskluzivno, v njem pa bo mogoče videti histerijo okrog prihoda glasbenikov v New York, njihov prvi nastop v oddaji The Ed Sullivan Show ter "tovarištvo Johna, Paula, Georgea in Ringa, ko so doživeli nepredstavljivo slavo", poroča portal Louder.

Scorseseju so se pri producentskem delu pridružili Paul McCartney, Ringo Starr, Olivia Harrison, Sean Ono Lennon, Margaret Bodde, Jonathan Clyde in Mikaela Beardsley. Izvršna producenta sta bila Jeff Jones in Rick Yorn.

Kot so med drugim zapisali v sporočilu za javnost, film vključuje redke posnetke, ki sta jih posnela dokumentarista Albert in David Maysles ter so jih za film obnovili. Sodobni tehnologiji so prilagojeni tudi nastopi v živo s prvega ameriškega koncerta The Beatles v Coliseumu v Washingtonu.

"Glasbo in posnetke, ki opozarjajo na ta edinstveni kulturni trenutek in njegov nadaljnji odmev danes, dopolnjujejo na novo posneti intervjuji s Paulom in Ringom ter oboževalci, ki so jim The Beatles spremenili življenja," navaja sporočilo.

mtVnr6BpMLI

uxC3VkWtRfk

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.