Uredništvo

 |  Politika

»To vrenje in brbotanje na desni strani, to je prava stvar«

IZJAVA DNEVA

"To vrenje in brbotanje na desni strani, to je prava stvar. V NSi-ju podpiramo vse nove projekte, ki nastajajo na desni sredini. Zagotovo lahko s skupnimi prizadevanji pripeljejo tudi do drugačnih in boljših rezultatov, zato izrekam iskreno dobrodošlico vsem tistim, ki danes gradijo nove stranke na programski desni sredini. Ključno pa se mi zdi in tukaj dajem vabilo, da našo energijo usmerimo v povezovanje razdrobljenih sil na desni sredini. To je edina razlika od preteklih let, če se bomo znali osredotočiti na bistvo in ne bomo malenkostni, potem lahko iz teh razdrobljenih sil na desni oblikujemo močno politično silo, ki bo skupaj z SDS-om lahko v prihodnjih letih oblikovala novo vlado."

(Predsednik NSi Matej Tonin je na sobotnem volilnem kongresu NSi napovedal ponovno sodelovanje z največjo opozicijsko stranko SDS, kot tudi z novo nastajajočimi strankami. Kasneje ga je sicer predsednik SDS Janez Janša zavrnil; via MMC RTV Slovenija)

Matej Tonin

Matej Tonin
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.