Monika Weiss

 |  Politika

NPU zanimajo zvočni posnetki, predvajani v Tarči

Na policiji skopo potrjujejo, da izvajajo preiskavo

Erika Žnidaršič, voditeljica oddaje Tarča

Erika Žnidaršič, voditeljica oddaje Tarča
© RTVSLO

»Na vprašanja, ki se nanašajo na konkretne ali določljive fizične osebe, vam zaradi varstva osebnih podatkov ne moremo dati odgovora. Potrdimo vam lahko le, da Nacionalni preiskovalni urad v zvezi z nedavnimi medijskimi objavami izvaja aktivnosti in preverja, ali so podani razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, katerega storilec se preganja po uradni dolžnosti. Več podatkov vam zaradi varovanja postopka ne moremo posredovati.« Tako nam je Drago Menegalija, predstavnik policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete odgovoril na vprašanje, ali in zakaj policija od RTV Slovenije zahteva posnetke, predvajane v včerajšnji oddaji Tarča, ki razkrivajo dogovarjanje poslank in poslancev o referendumu o JEK2. Zgovornejša je voditeljica Tarče Erika Žnidaršič.

Kot kaže, so po včerajšnji Tarči in razkritjih v zvezi z spornim dogovarjanjem poslancev, na NPU že ukrepali - a na način, da je pod drobnogledom RTV in objavljeni posnetki, ne pa vsebina teh dogovarjanj. Erika Žnidaršič je na družbenem omrežjusporočila: »NPU je prišelpo skrivne tonsk eposnetke dogovarjanja politikov, kako bod preigrali zakon in ljudstvo pri referndumu JEK2. Glede nato, d aje NPU pod okriljem Svobode in je pri dogovarjanjih sodelovala poslanka Svobode (pa tudi SDS), se mi zdi, da iščejo naš vir informacij,ne pa,ali je bilo pri dogovorih med poslanci vseh barv kaj nezakonitega,« je med drugim zapisala. Objavila je tudi fotografijo uradnega zaprosila policije o posredovanju posnetkov.

Ponovimo; novinarji oddaje Tarča so včeraj na TV Slovenija razkrili tonske posnetke dogovarjanja politikov o hkratnem sprejetju resolucije o jedrski energiji in referendumu o JEK 2. Izvedba posvetovalnega referenduma o vsebini, ki je že sprejeta v resoluciji, bi bila tako lahko protizakonita.

Enajstega aprila je tako potekal neformalni sestanek v Državnem zboru). Posnetek sestanka razkriva, da so imeli politiki očitne težave s tem, kako politično zagotoviti izvedbo projekta JEK 2, še preden se bodo o projektu na referendumu odločali volivci. Najintenzivneje sta o tem razmišljala Nataša Avšič Bogovič iz Svobode in Tomaž Lisec iz SDS, je poročal novinar Tarče Klemen Košak,razkritja pa smo povzeli v članku na povezavi: https://www.mladina.si/236046/razkriti-posnetki-o-dogovarjanju-politikov-o-jek-2/. Posnetek dokazuje, da so poslanci vedeli, da pri postopku glede JEK 2 kršijo zakon in vnaprej izničujejo voljo ljudstva, zdaj pa se glede tega sprenevedajo.

Na Policiji niso želeli razkriti dodatnih podrobnosti.

Dokument, ki ga je na omrežju Facebook javno objavila Erika Žnidaršič

Dokument, ki ga je na omrežju Facebook javno objavila Erika Žnidaršič
© Facebook

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.