Uredništvo

 |  Politika

»Ta strah se je globoko zajedel v nacionalno identiteto«

IZJAVA DNEVA

"Ta strah se je globoko zajedel v nacionalno identiteto, preprosto smo videli, da znamo biti zelo koruptivni in netransparentni, da znajo lobiji in politika izigrati marsikaj. Če bi mi lahko vsaj v pretežni meri zaupali politikom, ki se zdaj odločajo o tako pomembnem projektu, bi šlo vse lažje. Ker smo obremenjeni z negativnimi izkušnjami in ker se spet dogajajo reči, ki vzbujajo nezaupanje, recimo vse neizpolnjene obljube zadnjih let, državljani težko verjamejo, da bodo reči tekle korektno, četudi je morebiti taka namera politike."

(Nekdanji predsednik vlade in dekan ljubljanske pravne fakultete Miro Cerar o tem, da so se vse vodilne stranke odločile, da posvetovalnega referenduma o gradnji drugega bloka Jedrske elektrarne Krško (JEK 2) ne bo, ter o tem, da so veliki infrastrukturni projekti pri nas velika korupcijska skušnjava, trenutno se vsi skupaj ukvarjamo s posledicami projekta Teš 6; v intervjuju za oddajo Ob osmih na Radiu Slovenija)

Miro Cerar

Miro Cerar
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.