Uredništvo

 |  Politika

»Janša in strici iz ozadja pa plešejo«

IZJAVA DNEVA

"Tudi tokrat se je zgodovina ponovila. Visoko plemstvo v stranki je popolnoma odvisno od milosti Sončnega kralja. Zvezdice, ki so začele premočno sijati okrog njega, so vse doživele isto usodo. Ko so se previsoko dvignile, se je vosek na njihovih krilih začel topiti in na koncu so strmoglavile v morje."

"Zdaj Logar plava sam v razburkanem morju. Za sabo nima več močne stranke, razvejane lokalne mreže, zanesljivega in zvestega kadra. Prehodil bo pot, ki so jo že prehodili mnogi pred njim. Janša že govori o Virantu 2.0. Sredinski in rahlo desno usmerjeni bivši minister za javno upravo Gregor Virant je bil ena med mnogimi padlimi zvezdami slovenske politike in Logarju se obeta enaka usoda. Ni še čas za mostograditelje. Janša in strici iz ozadja pa plešejo."

(Zgodovinar in novinar Stefano Lusa o tem, da so Janševe ideje in politična agenda evropske desnice za Slovence bistveno bolj sprejemljive, če jih ne izreče Janez Janša; v kolumni za Dnevnik)

Anže Logar

Anže Logar
© Luka Dakskobler

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.