Uredništvo

 |  Družba

»Težava nastane, ko ti nekaj ne uspe in lahko ne po svoji krivdi pristaneš čisto na dnu«

IZJAVA DNEVA

"So dežela možnosti, veliko stvari lahko narediš, ampak po drugi strani sem Ameriko občutila kot zelo zaprto državo. Morda ne bi pomislili na to, če jo obiščeš kot turist, vsi so zelo prijazni, zdijo se odprti, vsak te pozdravi na ulici in se veseli, ko pa tam živiš, ugotoviš, da ni popolnoma tako, med sosedi se ne razvijejo pristni odnosi. To sem v ZDA res zelo pogrešala in sem se prav veselila vrnitve v Slovenijo."

"Težava nastane, ko ti nekaj ne uspe, potem te potisnejo na rob in lahko ne po svoji krivdi pristaneš čisto na dnu. V mislih imam, da Združene države Amerike absolutno niso socialna država, lahko zboliš za rakom in bankrotiraš, čeprav si imel prej odlično službo. V filmih le redko vidimo take zgodbe, sami o sebi bodo govorili samo najlepše zgodbe, ne bodo pa kazali takih družbenih težav."

(Astrofizičarka Maruša Bradač, ki je 17 let živela v ZDA, o tem, da na ZDA pogosto gledamo kot na kraj, kjer se uresničijo sanje; v pokastu ZDA 2024 na MMC RTV Slovenija)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.