Gumikornet
Sladoled z bonboni
Sladoledni kornet je posoda za živilo, ki je priročna, prijazna do okolja in uporabnika, saj je užitna, če ne celo okusna. A ker so korneti izdelani iz tankega testa, se zgodi, da se razmočijo in začne stopljeni sladoled iz njih kapljati, poleg tega niso primerni za tiste, ki ne uživajo glutena. Doslej razen zmernega nabora velikosti, oblik, barv in dodatkov, kot so oblivi ter posipi, pa seveda brezglutenskih različic, korneti niso doživeli bistvene spremembe. Lani novembra pa so v ZDA predstavili spektakularno inovacijo, tako imenovani gummi cone, gumikornet. Kot že ime pove, je izdelan iz podobnih sestavin kot gumijasti bonboni, ki jih otroci praviloma obožujejo. Za zdaj gumikornete podjetje Mojoz izdeluje v treh različnih barvah oziroma okusih – jagoda, mango in limona. Ne vsebujejo glutena in so izdelani iz rastlinske želatine, primerni tudi za vegane. Ker so brez zašiljene konice, z ravnim dnom, funkcionirajo kot sklečke za sladoled, ki jih lahko postavimo na mizo ali vtaknemo v papirnat stožec, da jih je lažje držati v roki.
Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.