Luknjanje zamaškov
Nov trend serviranja pijač
© Saša Eržen
Pitje alkoholnih pijač po slamici pripomore k hitrejši in večji opitosti, srkanje sladkih napitkov s pomočjo slamice pa naj bi imelo pozitivni učinek pri preprečevanju kariesa, saj so zaradi slamice zobje manj izpostavljeni sladkorju, ki je poleg vode, ogljikovega dioksida, arom in barvil glavna sestavina osvežilnih gaziranih pijač. Z zadevico, imenovano bottlebob, lahko luknjo za slamico izvrtate kar v zamašek ali pločevinko, tako da pijača še naprej ostane povsem zaščitena pred umazanijo in insekti, slamica pa je lepo fiksirana. Vse skupaj je videti precej frajersko in čarovniško, zato se bodo vsi spraševali, s kakšnim trikom ste slamico spravili skozi zamašek. Luknjač izdelujejo v štirih različnih velikostih, od katerih sta dve prilagojeni luknjanju običajnih in ozkih pločevink, dve pa bušenju različno velikih zamaškov.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?
Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.