20. 5. 2010 | Mladina 20 | Kultura
Sladoledna potica
Samo fila, nič testa
© Saša Eržen
Pravoverna gospodinja se nikoli ne bo zatekla k nadomestku. Mesila bo in vzhajala in mazala in zvijala in še enkrat vzhajala in pekla, nato pa na mizo postavila lično in ravno prav nadevano, s štaubcukrom zasneženo orehovo potico. Tisti primerki pa, ki si firtah nataknejo le za kamuflažo, bodo nemara radi posegli po mrzli alternativi, marmoriranem vanilijevem sladoledu, ki je prelit z orehovim pripravkom in se mu reče sladoled z okusom orehove potice. “Vsebuje vse, kar vsebuje prava domača orehova potica, in še več.” Med drugim tudi deset E-jev, ki sestavljajo stabilizator, emulgator in barvilo, osem odstotkov te sladoledne dogodivščine pa predstavljajo v rum namočene rozine. V sladoledu boste zaman iskali testo, ki je sicer bistvena sestavina vsake potice. O okusih ne gre razpravljati, še zlasti ne na papirju, a temu sicer všečnemu sladoledu bi komot rekli tudi rum punč.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?
Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.