12. 5. 2011 | Mladina 19 | Kultura
Kosilo v zraku
Počnite to bližje nebesom
© Arhiv Mladine
Restavracija, v kateri gostje 50 metrov nad tlemi za mizo sedijo privezani na sedeže, z nogami pa bingljajo v zraku, je vsekakor na visokem nivoju, pa čeprav brez zvezdic. Njen idejni fotr je Belgijec David Ghysels, ki je pred petimi leti na žerjav obesil prvo. Za srkanje koktajlčka nad portoroško marino boste morali vseeno splezati na kak jambor, saj med 30 državami, ki ponujajo dinnerinthesky izkušnjo, za zdaj še ni Slovenije. Na platformi je okoli mize prostora za 22 gostov, v sredini pa še za tri kuharje in natakarje. Tisti s polnimi žepi, domišljijo in brez vrtoglavice ali strahu pred višino si lahko poleg gastronomskih užitkov v zraku omislijo tudi druge nepozabne dogodke, na primer sestanek, poroko, predavanje ali koncert. Vrečke za bruhanje je boljše imeti s seboj, za stranišče pa se je treba še vedno spustiti na zemljo. Ko gost potrebuje WC, to sporoči natakarju; celotno omizje se v manj kot minuti spusti na tla, počaka, da je potreba opravljena, in se spet dvigne.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?
Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.