Izak Košir

 |  Mladina 20  |  Družba

Koga moti Prulček?

Tokrat niso krivi sosedje

Zgodb o zapiranju lokalov v središču Ljubljane smo vajeni. A navadno je razlog za zaprtje nerganje sosedov, včasih upravičeno, drugič ne. Kultura je lahko hrupna, življenje v središču mesta, ki naj ne bi bilo spalno naselje, ima prednosti in pomanjkljivosti. Zadnji lokal, ki so ga zaradi »hrupne glasbe« zaprli oziroma mu omejili obratovalni čas, je bil Bikofe na Židovski ulici. Prulčkova zgodba je drugačna. Lokal uživa podporo sosedov. Njegov lastnik Aleksander Starovojtov, po rodu Ukrajinec, med slovenskimi glasbeniki velja za mecena. Čeprav je glasba njegova prva ljubezen, zanj ni primarni vir prihodkov, saj je uspešen poslovnež.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Mestna občina Ljubljana

    Odgovor na članek Koga moti Prulček

    Mestna občina Ljubljana je vsebini lokala Prulček smo zelo naklonjena in menimo, da v sklopu koncertnih ciklov pripravlja kakovosten program. Vendar pa jim po Odloku o merilih za določitev podaljšanega obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost, lahko odobrimo le predpisan obratovalni čas, ki velja za spalna naselja. Več

  • Maja Mušević

    Koga moti Prulček?

    Končno, po 20 letih nihanja so se stvari okoli lokala Prulček stabilizirale. Prulček je dobil dva izjemna najemnika, Iryno in njenega moža. Iryna skrbi za strežbo, mož pa načrtuje, organizira vsakodnevne koncerte žive glasbe. Iryna nas navdušuje s svojo prijaznostjo in prizadevnostjo, nič ni lepšega, kot če te kdo že po drugem obisku Prulčka spozna, te pozdravi z nasmehom in postreže z ljubeznijo. Več