Uredništvo

 |  Kultura

»Gledališče bi lahko postalo vzorčni model tudi za druga polja človekovega delovanja«

IZJAVA DNEVA

"Ker predstave dokumentarnega gledališča velikokrat jasno in eksplicitno zagovarjajo neka etična načela, se ob tem pojavlja vprašanje, ali se teh istih načel držijo tudi ustvarjalci sami. Še posebej delikatne so pri tem vprašanju uprizoritve, ki se lotevajo okoljske problematike."

"Sam bi si želel, da z vidika okoljskih tem danes presežemo tovrstne dileme in trajnostni način gledališkega ustvarjanja integriramo v redno gledališko produkcijo, ne glede na vsebinske poudarke gledaliških uprizoritev. Čeprav bi bil takšen poseg v nacionalnih gledaliških institucijah izredno zahteven in obsežen, je ob dovolj dobrem načrtovanju vsekakor izvedljiv. Tako bi lahko gledališče postalo vzorčni model tudi za druga polja človekovega delovanja."

(Gledališki režiser Tin Grabnar o tem, ali bi morale biti predstave, ki obravnavajo ekološke probleme, tudi same ekološko vzdržne; via Delo)

Predstava Cyrano de Bergerac v SNG Drama Ljubljana v režiji Tina Grabnarja

Predstava Cyrano de Bergerac v SNG Drama Ljubljana v režiji Tina Grabnarja
© Peter Uhan / SNG Drama Ljubljana

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.