Uredništvo

 |  Kultura

Kako lahko klasična dela ostajajo relevantna za sodobno občinstvo?

Drzna in sodobna reinterpretacija Čehovove drame

V Viteški dvorani Križank in Križevniški cerkvi bo danes, 15. oktobra ob 19.30 premiera drame 3 SESTRE REMIX pod taktirko Ivice Buljana in DJ Jamirka. ki je nastala v koprodukciji Festivala Ljubljana in Teatra Tivoli. Predstava je zasnovana po motivih brezčasne mojstrovine Antona Pavloviča Čehova,režiser Ivica Buljan pa je klasično delo osvežil z novimi interpretacijami. 

Predstava 3 SESTRE REMIX je drzna in sodobna reinterpretacija Čehovove drame, ki klasično besedilo umešča v kontekst današnje družbe, osredotočene na srečo in uspeh. Režiser Ivica Buljan in DJ Jamirko ustvarjata edinstveno gledališko izkušnjo, kjer se klasična dramaturgija prepleta z moderno elektronsko glasbo, kar predstavo postavlja v novo dimenzijo. V ospredju predstave so sodobna scenografija z video projekcijami, ki prikazujejo iluzijo sreče, in interaktivni glasbeni elementi, pri katerih DJ Jamirko v živo ustvarja zvočno kuliso, ki ponazarja čustvene svetove likov – od evforije do melanholije.

"Cilj predstave pokazati, kako lahko klasična dela ostajajo relevantna za sodobno občinstvo, če so predstavljena na inovativen način."

Manca Sevšek Majeršič,
dramaturginja

Predstava izpostavlja ključna vprašanja, kot so možnost doseganja prave sreče v dobi instant zadovoljstva, soočanje z neizpolnjenimi življenjskimi pričakovanji ter vloga umetnosti v svetu, ki je zaslepljen s površinsko srečo. Dramaturginja predstave, Manca Sevšek Majeršič, poudarja, da je cilj predstave pokazati, kako lahko klasična dela ostajajo relevantna za sodobno občinstvo, če so predstavljena na inovativen način.

Igrajo: Aleksandra Balmazović, Uroš Fürst, Olga Grad, Jernej Markelj, Gal Oblak, Saša Pavlin Stošić, Kaja Petrovič, Jožef Ropoša, Joakim Tasić, Milena Vasić, Lovro Zafred.

Pri predstavi sodelujeo še Lazar Bodroža (scenografija), Slavica Janoševič (kostumografija), Igor Vicentić, Mirko Polič Vicentić, (glasba), Martin Draksler (besedilo), Milan Golob (oblikovanje luči), Martin Vrtačnik (lektor), Antea Arizanović (oblikovalka vizualne podobe).

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.