Gospod 150.000
Kako posneti hit - v tridesetih lekcijah brez muke
Marko Naberšnik, režiser Petelinjega zajtrka
© Borut Krajnc
Petelinji zajtrk sicer že piratizirajo, toda s piratizacijo so začeli zelo pozno. "Pirati pri nas niso tako agresivni kot v tujini. Zunaj imaš lovce na filme, ki kar tekmujejo, kdo bo prvi. Pri nas tega na mojo srečo ni," pravi Marko Naberšnik, režiser Petelinjega zajtrka, novi chef slovenskega filma. Je pa tudi res, da so imeli pirati nemogoče pogoje za delo - v polni dvorani filma ne moreš posneti. Slej ko prej te kdo opazi. In Petelinji zajtrk je predolgo igral v polnih dvoranah. Ko sva se z Markom v ponedeljek dobila, je ravno prebil magično koto 150.000. Ko sem to pisal, se je Kajmaku in marmeladi, dosedanjemu rekorderju, še bolj približal. Ko to berete, ga je morda že prehitel. In ko boste v ponedeljek vstali, bo verjetno že največji slovenski hit samostojne Slovenije. Bil je čas, da chef odgovori na vprašanje, ki tare slovenskega duha: kako posneti hit?
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?
Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.