12. 2. 2003 | Mladina 6 |
Prva porcija plesne gibanice
Tudi o tem, zakaj rudarji radi plešejo
© Tomo Lavrič
Jedilni listi po gostilnah so simpatično branje. Še posebno, kadar beremo angleške prevode slovenskih specialitet. Tam piše, da se gibanici reče "moving cake". Dober naslov za prvi festival slovenskega plesa, ki bo konec februarja in bo na odre po Ljubljani postavil "the best off" s slovenske plesne scene zadnjih dveh let. Zamišljeno je, naj se v najkrajšem možnem času zgodi čim več. To je zelo prikladno predvsem za selektorje iz tujine, saj v nekaj dneh spoznajo, kakšen je slovenski ples. Pa tudi kaj povabijo čez mejo, če se jim zdi.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?