Vlado Miheljak

Vlado Miheljak

 |  Mladina 39  |  Dva leva

Komentar / Trump 3.0

(Laž kot politični program)

© Franco Juri

»Kar se dogaja v Gazi, je povsem nesprejemljivo, grozljivo, to je razčlovečenje. Menim, da je trenutna izraelska vlada najbolj skrajna, kar jih je Izrael kdaj imel.«
— Igralec Javier Bardem je opozoril, da bi morale ZDA in Nemčija premisliti o svoji podpori izraelski vladi, ki izvaja zločine proti človeštvu (MMC TVS, 21. 9. 2024)

»Romano Prodi, nekdanji predsednik Evropske unije, mi je povedal, da so ga do pred desetimi leti, ko je govoril na kitajskih univerzah, vsi spraševali po novicah iz Evrope. Zdaj ga nihče več ničesar ne vpraša. Nič več ne štejemo. In bojim se, da nas bo Ursula von der Leyen spremenila v ameriško kolonijo.«
 — Italijanski pisatelj Paolo Rumiz (MMC TVS, 22. 9. 2024)

»Če kdo vlomi v mojo hišo, bo ustreljen.«
— Kamala Harris, ki je že prej razkrila, da ima v lasti osebno pištolo, je v gosteh pri Oprah Winfrey pritrdila drugemu amandmaju in ameriški kulturi nasilnega reševanja konfliktov (N1, 20. 9. 2024)

Saj smo vedeli, da bo tako. Da bo Slovenija skrajno ponižno in ponižano izvajala svoj mandat predsedujoče v Varnostnem svetu OZN. A vseeno je to težko spremljati. Hja, če bosta kakšen študent ali študentka čez 10, 15 let delala študijsko nalogo iz slovenskega predsedovanja Varnostnemu svetu OZN, jima iz govora Samuela Žbogarja v VS OZN ne bo jasno, kaj je bil vzrok eksplozij v osebnih komunikacijskih napravah v tretjih državah, ki so bile ciljane neselektivno tudi na civiliste in celo otroke. Žbogar sicer obsodi samo dejanje, a ga omenja abstraktno, kot da se naprave same aktivirajo, ne pa da jih sproži neka zlovešča roka zločinskega režima znanega imena in naslova. In iz govorov zunanje ministrice Fajon lahko sledijo napačni sklepi, da so judovski naseljenci s svojimi zavržnimi zločini na palestinskih območjih Zahodnega brega vzrok, ne pa posledica genocidne in osvajalske politike izraelskega režima. In tudi Robert Golob se je v New Yorku na dogodku organizacije Save the Children kot govorec kritično vprašal: »Kdaj je postalo normalno, da so otroci vojaške tarče? Kdaj je postalo normalno, da so šole in humanitarni delavci postali vojaške tarče?« A to je, vsaj po agencijskih poročilih, povedal abstraktno, kot da otroci, civilisti in humanitarni delavci skupaj s šolami in bolnicami samodejno letijo v nebo. Storilca ni identificiral. Beseda Izrael naštetim ne gre in ne gre iz ust.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.