|  Politika

Erjavec že sestankuje z Janšo

Karel Erjavec

Karel Erjavec
© Tjaša Zajec

Potem ko je izvršni odbor DeSUS odločil, da gredo v koalicijska pogajanja z desnosredinskimi strankami, je danes zjutraj zasedala pogajalska skupina stranke. Prvak DeSUS Karl Erjavec ne pred ne po sestanku, ki je trajal dvajset minut, medijem ni dajal izjav. Erjavec že sestankuje z Janezom Janšo v DZ, kasneje sledijo pogajanja z drugimi strankami.

Generalni sekretar stranke DeSUS Ljubo Jasnič, ki je bil v četrtek na izvršnem odboru stranke edini zadržan pri glasovanju za vstop v pogajanja z desnosredinskimi strankami SDS, Lista Virant, SLS in NSi, je na sestanek pogajalske skupine prišel precej za drugimi člani. Medijem ob prihodu ni dajal izjav.

Pogajalci DeSUS so se zjutraj sestali na sedežu stranke, tekom dopoldneva pa bodo predvidoma potekala tudi pogajanja vseh petih morebitnih koalicijskih strank. Iz SDS so sporočili, da ni njihova navada, da bi koalicijo sestavljali pred kamerami in da tega tudi tokrat ne bodo počeli.

Popoldne se bo sestal še izvršilni odbor SLS, ki bo razpravljal o osnutku desnosredinske koalicijske pogodbe. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.