|  Politika

Kako je 'Super Mojca' velenjsko igrišče prestavila v Ljubljano

'Feni' županske kandidatke Mojce Kucler Dolinar in njihova medvedja usluga

'Ljubljanski' vrtev v senci rastoče stolpnice, ki si ga lahko ogledate na spletni strani http://www.velenje-tourism.si/101

'Ljubljansko' igrišče v senci rastoče stolpnice, ki si ga lahko ogledate na spletni strani http://www.velenje-tourism.si/101
© YouTube

Na YouTubu se je danes pojavila »simpatična risanka«, ki prikazuje, kako županska kandidatka Mojca Kucler Dolinar kot 'Super Mojca' rešuje probleme v Ljubljani. Med njenimi podvigi je tudi vračanje sončne svetlobe otroškemu igrišču, ki ga s svojo senco grozeče zastira rastoča stolpnica. In ker ustvarjalci »simpatične risanke« takega igrišča očitno niso mogli najti v Ljubljani, so ga morali med ljubljanske 'znamenitosti' prestaviti iz Velenja.

Mačji kašelj ob pomoči 'Super Mojce'! Ali kot v brezplačniku Ljubljanske vesti zapiše Janez Janša: »Je kandidatka, ki ima potrebno znanje in ki ve, kaj so razvojne in programske prioritete mestne občine Ljubljana.« Očitno jih bo 'Super Mojca' začela reševati kar v Velenju. Čeprav so avtorji »simpatične risanke« o podvigih 'Super Mojce' želeli ustvariti vtis, da gre za spontano dejanje skupine anonimnih podpornikov kandidatke za ljubljansko županjo (v to naj bi nas prepričalo sklepno posvetilo: »Mojco za županjo, njeni feni,« na koncu filmčka), je ob prebiranju omenjenega brezplačnika, ki se je danes znašel v ljubljanskih poštnih nabiralnikih, postalo jasno, da gre za del uradne predvolilne kampanje Mojce Kucler Dolinar.

sP63ARSBFSE

»Na You Tube (vpišite 'super Mojca') se je pojavila simpatična risanka, ki prikazuje kako naša kandidatka Mojca rešuje probleme v Ljubljani«, beremo na četrti strani 'SuperMojčinega' brezplačnika. To pa še ni vse. Če boste pravilno odgovorili na nagradno vprašanje: »Kaj napravi Mojca v sklepnem dejanju,« se lahko znajdete me dvajsetimi srečnimi nagrajenci, ki jih bo Mojca Kucler Dolinar peljala v Hišo eksperimentov. Predvidevamo, da bo takrat zainteresirani javnosti razkrila tudi to, od kod izvirajo njene supersposobnosti, s katerimi je možno celo igrišče naenkrat prestaviti iz Velenja v Ljubljano, saj že na prvi pogled kljubujejo vsem znanim fizikalnim zakonom. (SAMO McKID)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.