|  Politika

Tožilstvo odgovorilo DeSUS glede Simčičevega spričevala

Ivan Simčič

Ivan Simčič
© Arhiv Mladine

Vrhovno državno tožilstvo je posredovalo odgovor stranki DeSUS, ki je generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja zaprosila za pojasnitev glede spričevala poslanca DeSUS Ivana Simčiča, so danes sporočili s tožilstva. Vsebina odgovora zaenkrat ni znana. Izvršni odbor DeSUS bo sicer danes razpravljal tudi o aferi poslanca Simčiča.

DeSUS je 12. marca Fišerja zaprosil za pojasnila glede Simčičevega srednješolskega spričevala. Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša je takrat pojasnil, da želijo, da jim Fišer predstavi domnevo tožilca, da je Simčič spričevalo pridobil na nelegitimen način. Zanima jih, na kakšen način je tožilstvo to ugotovilo in ali je v tem postopku sodeloval kakšen sodni izvedenec, ki to lahko ugotavlja. Jurša je napovedal, da bodo v stranki ustrezno ukrepali, ko bodo prejeli pojasnila s tožilstva.

Okrožno državno tožilstvo je namreč potrdilo, da je srednješolsko spričevalo poslanca Simčiča ponarejeno. Da je spričevalo ponarejeno, so ugotovili že leta 2007 v predkazenskem postopku, a naj bi primer zastaral. Da je Simčič uporabljal neverodostojno spričevalo srednje šole, je ugotovila tudi protikorupcijska komisija. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.