20. 4. 2012 | Mladina 16 | Družba
Dario Cortese, inštruktor za druide
Gurman, gozdovnik in avtor dvanajstih knjig z recepti za pripravo divje hrane
Dario Cortese na polju izjemno slastnega čemaža v Tivoliju
Hmeljeve omlete, metin chutney, trobentice v solati in marjetice v juhi so le začetek. Malce naprednejši kuhar po receptih Daria Corteseja se bo kmalu znašel pred izzivi, kakršnih si prej ni znal niti zamisliti. Naj samo za ilustracijo omenim smrekovo pivo in vrtnični liker, glogov žele, skutni namaz z dlakavo penušo, žlikrofe z dobro mislijo in ocvrte poganjke kozje brade. Ko gospod Dario takole našteva, prav res kaj hitro dobiš vtis, da te gozdni škrati vabijo na gostijo pod stoletno smreko.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?
Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.